Rase

TONKINEZA – FIDELITATE ȘI EXUBERANȚĂ (II)

Aceastã pisicã are blana în culori foarte variate și, indiferent de nuanța pe care o veți alege, în mod sigur ea va avea o armatã de admiratori. Sunteți pe punctul de a începe una dintre cele mai încântãtoare experiențe din viața dumneavoastrã. Bucurați-vã de ea!

STANDARD
Tonkineza idealã are o mãrime medie, nefiind nici îndesatã, nici zveltã. Trebuie sã dea impresia generalã a unei pisici active și alerte, care are un sistem muscular bine dezvoltat. În timp ce aceastã pisicã este consideratã ca având mãrime medie, simetria și proporțiile sunt foarte importante.

CAPUL și BOTUL – capul are un aspect rotunjit, fiind mai mult lung decât lat și cu pomeții ridicați. Botul este teșit și pãtrãțos. Prezintã un stop nu foarte pronunțat la nivelul ochilor. Din profil, vârful bãrbiei este situat pe aceeași linie cu vârful nasului, pe același plan vertical. Se observã o ușoarã ridicãturã între vârful nasului și stop și o curbã ascendentã de la stop pânã la nivelul frunții.

URECHILE sunt alerte și au mãrime medie. Au vârfuri ovale, sunt late la bazã și sunt dispuse la aceeași distanțã, atât fațã de creștet, cât și de pãrțile laterale ale capului. Pãrul este foarte scurt și lipit de urechi, lãsând chiar sã se întrevadã porțiuni de piele.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

OCHII au formã de migdalã și sunt puțin oblici, colțurile superioare fiind orientate spre muchia exterioarã a urechii. Ochii sunt proporționali cu mãrimea feței.
CULOAREA OCHILOR – sunt de preferat culorile adânci, clare și strãlucitoare.

CORPUL are o lungime medie și un sistem muscular foarte bine dezvoltat, fãrã a avea un aspect greoi. Conformația ei se poate încadra undeva între cele douã extreme, Tonkineza nefiind nici zveltã, nici îndesatã. Proporțiile și echilibrul dintrea acestea sunt mult mai importante decât mãrimea însãși. Abdomenul ar trebui sã fie ferm și musculos.

MEMBRELE au o lungime proporționalã cu cea a corpului, membrele posterioare fiind ușor mai lungi decât cele anterioare. Labele sunt mai mult ovale decât rotunde, prezentând cinci degete la cele anterioare și patru la cele posterioare.

COADA are o lungime proporționalã cu lungimea corpului, ascuțindu-se spre vârf.
BLANA are lungime medie, este lipitã de corp, finã și mãtãsoasã, cu un aspect strãlucitor.
SE PENALIZEAZÃ: ochii de culoare galbenã, cei rotunzi și stopul pronunțat.

CULORILE TONKINEZEI
Existã trei categorii de culori: nurcã, solid și pointed. La pisicile care au blana asemãnãtoare cu a nurcii, culoarea trebuie sã fie bine determinatã și uniformã, a cãrei nuanțã se deschide ușor pe pãrțile laterale. Culoarea ochilor este aqua (verde-albãstrui). La pisicile în culori solide, pointurile au o nuanțã ușor mai deschisã decât blana.

Culoarea ochilor poate fi verde sau galben-verzui. Cea de-a treia categorie este cea a pisicilor pointed, la care trebuie sã existe un contrast clar între culoarea blãnii și pointuri, iar culoarea ochilor este albastrã. „Masca”, urechile, labele și coada sunt foarte bine marcate, dar culoarea lor se integreazã perfect în cea a blãnii. Toate cele trei categorii au la rândul lor mai multe subdiviziuni de culoare, acestea fiind: culoarea nisipului, cea a șampaniei, albastru și culoarea platinei.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613