Curiozitati

Puterile tămăduitoare ale pisicii (II)

Energii pozitive
Ştiai că pisicile simt energia negativă şi se aşază pe acele puncte dureroase ale corpului, pentru că au puterea de a le echilibra? De asemenea, dacă stăpânul le scarpină între urechi, încep să toarcă, iar vibrația de 4 – 16 Hz influenţează sistemul imunitar, întărindu-l. În urma experimentelor efectuate, s-a constatat că terapia cu feline are rezultate extraordinare în reglarea tensiunii arteriale, armonizarea sistemului nervos, înlăturarea durerilor cauzate de migrene, reumatism, ulcer. Pisicile persane sunt recomandate pentru neurastenie, insomnie, probleme osoase şi de articulaţii. Cele cu părul scurt şi moale sunt potrivite în ameliorarea bolilor de rinichi, ficat, dar și în gastrite sau colite. Motanii de orice rasă contribuie la vindecarea artrozelor, pentru că torc mai vârtos decât pisicile.

Confident credincios
Un studiu organizat de ”Cats Protection” din Marea Britanie incluzând persoane de peste 50 de ani care aveau în grijă o pisică a evidenţiat lucruri foarte clare. 75% dintre participanți au declarat că preferă să-și împărtășească sentimentele pisicuței lor decât unui prieten. Majoritatea au afirmat că pisica îi ajută să nu se mai simtă singuri, dar și să depășească situațiile stresante. Același studiu a inclus și copii care aveau o pisicuță. 81% dintre aceștia au răspuns că preferă să povestească despre sentimentele lor pisicii decât părinților. Asta se întâmplă datorită faptului că ei văd în pisicuță un prieten foarte apropiat, un confident care nu îi va trăda și nu îi va certa niciodată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online

Siguranță și echilibru
Un studiu efectuat de Universitatea Pensylvania a demonstrat efectele benefice ale terapiei cu ajutorul animalelor. Astfel, în mod normal, când o persoană discută cu alta, se produce o creştere a tensiunii arteriale. Aceste creşteri ale tensiunii arteriale pot atinge chiar valori ce se încadrează în zona hipertensiunii. Pe de altă parte, în timp ce o persoană vorbeşte cu un animal de companie, tensiunea arterială rămâne neschimbată sau poate chiar să scadă mai mult decât în momentele în care acea persoană se relaxează. De asemenea, şirurile de cuvinte sunt mult mai scurte. Un astfel de limbaj este asociat cu scăderea tensiunii arteriale. S-a demonstrat, de altfel, că simpla prezenţă a unui animal în preajmă, chiar fără un contact direct, face ca spaţiul înconjurător să pară mai sigur.

Un psiholog din Scoția, doctorul June McNicholas, a alcătuit un grup de studiu din copii cu vârste între 5 și 11 ani, din trei școli. El a observat că aceia care aveau mai multe absențe motivate prin scutiri medicale nu aveau acasă niciun animăluț. În schimb, copiii care aveau un animal s-au îmbolnăvit mai rar și au lipsit puțin de la școală, din motive medicale. Există chiar și o expresie în limba engleză care face referire la animale și la sănătate: ”Pet all day keeps the doctor away”. Cu alte cuvinte, cei care au un animăluț de companie și se bucură de prezența lui, sunt mai feriți de boli decât ceilalți.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613