Comportament

PISOIUL TURIST (II)

Cu trenul…
Călătoria cu trenul este atât de simplă! Reglementările SNCFR sunt foarte clare: pisica poate călători în compartiment cu dumneavoastră, dacă ceilalți pasageri acceptă prezența ei. Este de preferat, bineînțeles, să o puneți într-o cușcă transportoare. Ea poate fi lăsată și liberă, cu condiția să fie ținută în lesă sau în ham.

Cel mai comod pentru pisică și pentru dumneavoastră este să o țineți pe genunchi, dar numai dacă este cuminte. În general, pisicile suportă destul de bine călătoriile cu trenul, pentru că acesta este un mijloc de transport mai puțin zgomotos și mai stabil. Cazurile în care pisicii i se face rău în tren sunt foarte rare, dar evitați să vă hrăniți prietena chiar înainte de plecare. Ca măsură de siguranță, pregătiți-vă la îndemână o sticlă cu apă. Pentru a lăsa pisica liberă, trebuie să aveți mare încredere în ea, să nu vă temeți că va fugi. Dacă o scoateți din cușcă, o faceți pentru a o alinta… Dacă miorlăie, dacă se enervează, o mângâiere vă poate ajuta să aveți totuși o călătorie plăcută.

În croazieră…
Prezența unei pisici este foarte rară în croazierele organizate, dar acest lucru nu înseamnă că nu o puteți lua cu dumneavoastră în vacanță. Potrivit companiilor specializate, pisicile pot călători cu stăpânii lor în cabină, sau trebuie să rămână în mașini, așa cum cere compania Sealink, de exemplu. Este important să cereți informații cu privire la modalitățile de transport și la tarife. Dacă v-ați hotărât să plecați în croazieră cu pisica, procurați-i certificatul de sănătate, deoarece compania cu care veți călători va verifica acest „amănunt”. Există și cazuri în care pisica nu suportă să… navigheze. Pentru astfel de situații, trebuie să vă procurați antivomitive. Există însă și pisici care sunt înnebunite după asemenea călătorii. Totuși, după câteva hule, este de preferat ca ele să fie duse în cabină…

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Cu capul în nori…
În cazul în care alegeți avionul, trebuie să știți că pisica poate călători alături de dumneavoastră dacă ea cântărește mai puțin de cinci kilograme și este pusă într-o cușcă specială. Anunțați compania aeriană cu ceva timp înainte de călătorie că intenționați să luați pisica cu dumneavoastră, pentru că există un număr maxim de pisici ce pot merge cu aceeași cursă, în cabină. Dacă pisica are mai mult de cinci kilograme, ea va călători la… bagaje. Atenție însă! Dumneavoastră trebuie să aveți cușca respectivă, pentru că nu vă este pusă la dispoziție de compania aeriană.

În plus, nu uitați carnetul de sănătate! Pisica suportă bine un voiaj cu avionul, chiar dacă este vorba de o distanță mai mare. Oricum, anumite condiții pot fi diferite de la o companie la alta. Cel mai bine este să vă informați cu privire la amănuntele care vă interesează, în momentul în care vă rezervați biletul. Cert este că fiecare stat are regulile sale, dar, oricum, pentru a trece frontiera, pisoiul trebuie să aibă carnet de sănătate și să fie vaccinat. Dacă pentru Belgia nu sunt necesare documente suplimentare, în Germania trebuie să prezentați un certificat eliberat de un medic veterinar, în care să se precizeze că pisoiul este sănătos.

Dacă una dintre destinații este Italia, acest ultim document trebuie să fie completat cu cel mult 15 zile înainte de trecerea frontierei. În cazul Regatului Unit al Marii Britanii
este suficient să prezentăm la îmbarcare un pașaport care să certifice faptul că pisoiul a fost vaccinat și că are un microcip de identificare.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și