Comportament

PISOIUL TURIST (I)

De câteva ori pe an, pisicile noastre ne pun în situații dificile. Este vorba de plecările în vacanță, când lucrurile se complică. În special dacă ne hotărâm să le luăm cu noi… Și asta se întâmplă de cele mai multe ori, pentru că ne este foarte greu să le lăsăm în grija prietenilor sau a vecinilor. În plus, copiii sunt atât de atașați de ele încât nici nu vor să se gândească la o vacanță în care trebuie să plece singuri. Și totuși nu este deloc simplu să călătorești cu un pisoi… Este important să fim atenți la detaliile legate de transport, cazare, de locurile în care putem merge cu el, fie că sunt magazine, restaurante sau parcuri de distracție.

Călătoria nu trebuie să fie în nici un caz stresantă pentru pisică. Pentru a diminua teama pe care aceasta o poate avea față de călătoria cu mașina, cu trenul sau cu avionul, singura soluție este aceea de a o obișnui cu acestea. O pisică bine educată va fi un partener de călătorie ideal, deși va trebui să suporte cu stoicism transportorul. Oricum, indiferent de destinație sau de mijlocul de transport ales, bagajul dumneavoastră trebuie să conțină și lucrurile pisoiului (bolul de hrană, peria, jucăriile, trusa de prim ajutor și certificatul de sănătate).

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Cu aproximativ zece ore înainte de plecare, oferiți-i o gustare. Este de preferat ca pisica să nu aibă stomăcelul plin pe drum, dar acest lucru este valabil numai în cazul în care puteți ajunge la destinație într-un timp rezonabil, adică în mai puțin de 12 ore. Puteți să-i administrați chiar și un antivomitiv sau un calmant, dar numai după ce v-ați consultat cu medicul veterinar. La fel de important este să țineți cont și de temperatura din mașină. Dacă este prea cald, deschideți geamul.

Pe patru roți
Dacă pisoiul dumneavoastră nu este obișnuit cu mașina, este de preferat să faceți câteva încercări înainte de plecare. În general, pisicile sunt cuminți în mașină, atunci când sunt cu stăpânii lor, și pentru că acest loc închis le fac să se simtă în siguranță. Dacă într-adevăr pisoiul dumneavoastră nu suportă mașina, administrarea unui sedativ înainte de plecare este binevenită… Cereți-i însă părerea medicului veterinar în acest caz.

Ca o măsură de securitate, pisica trebuie să fie instalată pe bancheta din spate, în transportorul special cumpărat în acest scop. Există numeroase modele, dar nu ezitați să investiți banii într-unul din plastic, pentru că este solid și îi oferă pisicii un spațiu confortabil și sigur. Evitați coșurile din răchită din care oricum pisicile pot ieși. În mașină trebuie să fiți liniștit, lipsit de grija că pisica poate evada…

Categoric nu este recomandat să lăsați pisica în libertate, chiar dacă are pusă lesa sau un ham. Ea se poate speria și poate sări pe șofer, mașina putând fi implicată într-un accident. De obicei, călătoriile lungi sunt programate vara. Așa că verificați dacă pisicii nu îi este cald. Pentru a o răcori, recurgeți la folosirea compreselor reci și oferiți-i apă să bea. Este de asemenea recomandat să opriți din două în două ore pe traseu. Unele pisici sunt fericite să iasă din cutiile în care sunt transportate. Puneți-le așadar o lesă sau un ham și plimbați-le puțin, să ia aer. Atenție însă! Ele pot fugi… Dacă vă aflați pe autostradă acest lucru le poate fi fatal.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613