Sfaturi Practice

PISOII, o provocare pentru copii (I)

Copiii au adesea relații privilegiate cu pisoii. Dar pentru ca între cei doi parteneri să existe un model de complicitate constructivă, etapele edificării relației trebuie supravegheate îndeaproape de către părinți. De altfel, aceste etape prind contur cu ajutorul adulților, înainte ca pisoiul să își cunoască viitorul partener.

Este important ca schimbările pozitive ce intervin în viața de familie să fie percepute corect de către pisoi. Dacă transformările ce au loc în cămin îl afectează, el va reacționa în consecință și va avea grijă să vă amintească în fiecare zi că vă încălcați promisiunile pe care i le-ați făcut atunci când l-ați adoptat.

Pisoiul acceptă un nou membru în familie doar dacă va beneficia în continuare de același confort. El are pretenția să i se acorde aceeași atenție și să își petreacă la fel de mult timp cu „părinții” săi.

Tocmai de aceea, în ultimele luni de sarcină, viitoarea mămică ar trebui să îi acorde mai puțin timp pisoiului, pentru ca acesta să se obișnuiască cu ideea că va fi îngrijit și hrănit de un alt membru al familiei. Este adevărat că pisoiul nu va accepta fără să comenteze aceste schimbări. Este puțin probabil ca el să adopte o atitudine ofensivă, dacă îi veți oferi ceea ce el își dorește: spațiu și timp.

Primele contacte pe care pisoiul le va avea cu copilul sunt hotărâtoare pentru relația ce urmează a fi construită. Iar aici intervine atitudinea părinților. Dacă pisoiului i se va refuza dreptul de a se apropia de copil și se va simți exclus, el poate recurge la un comportament extrem, care nu este de dorit.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615