Sfaturi Practice

PISICA ȘI OBICEIURILE CASEI

Observații atente asupra comportamentului pisicii au arătat că liniștea zilnică a acesteia provine în mare parte din momentele ce țin de rutina casei. Acest lucru este o urmare naturală a faptului că pisica are un comportament teritorial, mica prădătoare patrulând în teritoriul său cu o regularitate demnă de îndeletnicirile unui polițist.

Proprietarii mai vechi de pisici cunosc faptul că, ceea ce ei înțeleg prin dimineață, prânz sau seară nu seamănă neapărat cu criteriile de orientare temporală ale felinei, aceasta fiind un „animal de noapte”.

De aceea, s-a ajuns la concluzia că, pentru evitarea confuziilor dintre „timpul de noapte al pisicii” și momentele unei nopți așa cum o percep oamenii, fragmentarea timpului trebuie să se facă folosindu-se un program bine stabilit, de 24 de ore. Acest program se schimbă sensibil în funcție de anotimp și de micșorarea sau de mărirea zilei. El se mai poate modifica, după cum vom vedea, și conform nevoilor casei.

Pisica „se arată” membrilor familiei numai o mică parte din zi, însă nimic din ceea ce fac stăpânii ei nu îi scapă. Astfel, hrănirea, reîmprospătarea nisipului din litieră, toaletarea sau momentul când familia se duce la culcare sunt mici segmente ale rutinei care, în ciuda aparențelor, nu trec neobservate de către animal.

Reacția pisicii la aceste evenimente, în aparență nesemnificative, este deseori evidentă atunci când ele întârzie să se întâmple: devine agitată și va găsi în mod cert o cale să vă arate acest lucru. Este de ajuns ca ea să învețe comportamentul pe care îl aveți și care este determinat de necesitățile dumneavoastră zilnice.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613