Curiozitati

Pisica din gândurile bărbaților (I)

Ce poate însemna o micuță creatură care nu se aseamănă cu nici un alt animal domestic, și care, mai presus de toate, sfidează omul, îi înfruntă puterea, și nu i se supune? În mintea oamenilor, pisica reprezintă un simbol prin intermediul căruia, de nenumărate ori, a fost venerată sau condamnată. Pentru unii bărbați, pisica a fost asociată total nejustificat cu perfidia, viclenia și superficialitatea.

De-a lungul timpului s-a înfiripat ideea că pisica reprezintă întruchiparea zoomorfă a femeii. Astfel, mica felină întruchipează feminitatea, delicatețea, dar mai ales senzualitatea și pasiunea. Am putea spune că
bărbații care sunt dușmanii pisicii se supraapreciază, suspectând drept fals caracterul puternic al acesteia.

Femeia-pisică este un factor care conduce la ură, deoarece ea simbolizează în mintea lor iraționalul, imaginarul, necunoscutul, și, mai ales, intangibilul. Și de un lucru pe care nu îl cunoaștem ne temem, nu-i așa? Și dacă nu putem ajunge la anumite idealuri, deși le dorim foarte tare, atunci încercăm să le distrugem, să le punem într-o „lumină proastă”!

Dar această idee nu este oare o reminiscență a mentalității specifice Evului Mediu? Imaginea femeii vrăjitoare, însoțită de pisici, s-a perpetuat vreme îndelungată, iar frica de necunoscut, de diferit, și mai ales lipsa gândirii raționale, mascate sub forma luptei împotriva „răului”, au făcut nenumărate victime.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și