Curiozitati

Mituri și adevăruri despre pisici

Atunci când nu avem cunoștințe temeinice despre un anumit subiect, este mult mai ușor sã fim induși în eroare. În lipsa informațiilor, și în special a celor verificate, suntem dispuși sã credem toate afirmațiile nefondate. Pisicile sunt animale cu personalitate, independente și aparent inabordabile. Mulți oameni le-au caracterizat drept ființe rele și au perpetuat mitul pisicii malefice și aducãtoare de ghinion. Întotdeauna au fost blamate când s-a întâmplat ceva rãu și au fost vãzute prin preajmã. Am auzit de nenumãrate ori afirmații ca „Pisicile cad întotdeauna în picioare”, „Pisicile trebuie sã bea lapte în fiecare zi”, dar cât adevãr se ascunde în spatele acestor opinii?

MIT: Pisicile cad întotdeauna în picioare.
ADEVÃR: Instinctiv, pisicile aterizeazã pe labele din fațã și, astfel, supraviețuiesc cãderilor de la mari înãlțimi, chiar dacã uneori se mai aleg cu fracturi. Pentru a preveni aceste accidente, nu trebuie decât sã le supravegheați și sã vã amenajați balcoanele sau ferestrele cu paravane.
MIT: Pisicile nu pot turba.
ADEVÃR: Nimic mai fals! Multe dintre mamifere, printre care și pisicile, pot turba. De aceea, este bine sã mergeți în mod regulat la medicul veterinar pentru vaccinurile contra rabiei.
MIT: Pisicile sunt animale murdare.
ADEVÃR: Adeseori, pisicile sunt asociate cu lipsa de igienã. Pentru cã nu le place apa, ele preferã o „spãlare uscatã” prin lingerea propriului corp. Pisicile sunt chiar mai curate decât câinii și învațã mult mai rapid sã își facã nevoile întrun loc special destinat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

MIT: Pisicile trebuie sã bea lapte în fiecare zi.
ADEVÃR: E adevãrat cã multor pisici le place laptele, dar, dacã sunt hrãnite în mod corespunzãtor, chiar nu au nevoie. Din contrã, dacã beau prea mult, multe dintre ele se aleg cu diaree. În cazul în care le oferiți, totuși, lapte, cantitatea trebuie sã fie micã.
MIT: Pisicile castrate se îngrașã.
ADEVÃR: Pisicile, ca și oamenii, iau în greutate din cauza lipsei mișcãrii și a faptului cã mãnâncã prea mult. În multe cazuri, castrarea se face la o vârstã când metabolismul animalului e deja încetinit, iar nevoile alimentare încep sã scadã. Dacã pisica va continua sã mãnânce aceeași cantitate de hranã, bineînțeles cã se va îngrãșa. Tot ce trebuie sã faceți este sã îi asigurați o dietã potrivitã și sã o lãsați sã facã multã mișcare.
MIT: Pisicile sunt întruchiparea rãului.
ADEVÃR: Din cauza faptului cã pupilele ochilor se îngusteazã, pisicile au o înfãțișare disprețuitoare și maleficã. Dar motivul pentru care li se micșoreazã pupilele este protejarea ochilor de lumina strãlucitoare a zilei. Dupã apus, pupilele se dilatã, astfel cã pisica poate sã vadã și pe întuneric.

MIT: Pisicile care trãiesc în interiorul casei nu se pot îmbolnãvi.
ADEVÃR: Pisicile sunt expuse tuturor microorganismelor prezente în aer sau pe hainele și pe încãlțãmintea stãpânilor. Chiar dacã stã în casã, o pisicã se aventureazã din când în când și în exterior, fiind astfel expusã bolilor.
MIT: Teniile provin din mâncarea de o calitate îndoielnicã.
ADEVÃR: Animalele se infecteazã cu tenii din cauza faptului cã înghit puricii care poartã acești paraziți. De asemenea, pisicile le pot contacta mâncând șoareci sau alte animale infestate.
MIT: Usturoiul este un bun remediu contra viermilor.
ADEVÃR: Usturoiul oferã un gust deosebit mâncãrii pisicilor, dar nu are nici un efect asupra viermilor. Cel mai bun mijloc de a scãpa de aceștia este medicația prescrisã de medicul veterinar.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și