Rase

KORAT – minunea albastră (II)

Dar, dacă sunteți pregătiți să faceți câteva compromisuri în rutina zilnică și să îi oferiți dragostea și atenția pe care le cere – în momentul în care le cere – atunci veți avea un prieten loial. Koratul este o pisică ce vă va urmări peste tot, dar, în ciuda personalității ei puternice, poate fi ușor temperată, dacă dați dovadă de fermitate.

Este un animal de companie blând, care se mișcă încet, displăcându-i zgomotele puternice. Pisicile Korat sunt foarte legate afectiv de stăpânii lor și răspund cu căldură la mângâieri, dar tind să fie destul de posesive.

STANDARD
Koratul este o pisică rară, chiar și în țailanda, țara ei de origine, și este foarte iubită de indigeni datorită neobișnuitei și permanentei ei bune dispoziții. Aspectul general este acela al unei pisici de culoare albastră-argintie, având un corp solid și musculos, de mărime medie.
Ochii sunt mari, luminoși și expresivi, iar pisica este o prezență dinamică, susținută de o perfectă condiție fizică.

CAPUL: văzut din față, capul are forma unei inimi, foarte ușor de remarcat fiind și distanța dintre ochi. Sprâncenele formează contururile superioare ale „inimii”, iar părțile laterale ale feței se curbează lin către bărbie, pentru a completa forma capului. Nu este de dorit ca distanța dintre ochi să fie îngustă.

PROFIL: bine definit, cu un stop ușor între frunte și nas, care prezintă o curbă descendentă. Nu este de dorit un nas prea lung sau prea scurt, comparativ cu proporțiile capului.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și