Rase

KORAT – minunea albastră (I)

ORIGINE ȘI ISTORIC
țailandezii consideră pisicile Korat ca fiind aducătoare de noroc, existând o adevărată tradiție în ceea ce privește influența lor benefică: au blana de culoare argintie, ceea ce este un simbol al bunăstării, iar ochii lor au culoarea orezului, lucru care se pare că aduce recolte bogate.

Două pisici Korat oferite în dar unei mirese (chiar dacă este vorba numai despre o ilustrare artistică a acestora) asigură căsniciei un viitor fericit. Cea mai veche reprezentare grafică a unui Korat apare într-o carte cu versuri și desene numită „The Cat-Book Poems”, aflată la Biblioteca Națională din Bangkok și care, după cum atestă Departamentul de Arte frumoase al Ministerului Educației din țailanda, a apărut în perioada Ayudha (1350-1767).

Se pare că regele Rama al V-lea este cel care a dat numele actual al rasei, după ce a remarcat frumusețea pisicii și s-a interesat de proveniența acesteia – răspunsul pe care l-a primit fiind, ați ghicit, Korat (o provincie din nord-estul țailandei). În țailanda, aceste pisici sunt crescute de foarte mult timp, însă prima pereche de Korat (Nara și Darra) a fost importată în Statele Unite de-abia în anul 1959. Rasa a fost acceptată pentru a concura în expozițiile CFA în 1966.

DESCRIERE
Koratul mai este numit și „Si-Sawat”, pentru că are culoarea albastră-argintie a fructului sawat, specific țailandei. Este o rasă pură, iar frumusețea atât de specială a exemplarelor provine tocmai din faptul că trăiesc în libertate în mediul natural, fără a fi afectate de intervenția umană. Strămoșul pisicii Korat este o pisică sălbatică încă prezentă în regiuni mai îndepărtate ale țailandei.

Trăind liber, pisicile își aleg singure partenerii pentru împerechere, urmând astfel legile naturii, ceea ce înseamnă că numai indivizii cei mai puternici supraviețuiesc și se reproduc. Corpul acestei pisici este atât suplu, cât și compact, iar modul lin în care și-l poartă o ajută să vâneze, trecând adeseori neobservată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613