Rase

HAVANA BROWN – PISICA DE CIOCOLATĂ (II)

ÎNTREȚINERE
Deoarece Havanezele sunt pisici cu păr scurt, întreținerea de rutină este minimă. Dacă participați cu pisica la expoziții, este necesar să îi faceți o baie cu câteva zile înaintea show-ului. După uscarea completă a blănii, periați- o cu blândețe, îndepărtând firele moarte.

De obicei, crescătorii încep să găsească familii adoptive pentru pisoi numai după ce aceștia din urmă au împlinit vârsta de douăsprezece săptămâni. Atunci, pisoilor le vor fi fost deja administrate vaccinurile de bază și se vor fi dezvoltat suficient din punct de vedere fizic și psihic pentru a face față unui nou mediu de viață. Este indicat ca o astfel de pisică să fie ținută exclusiv în interior, să fie castrată sau sterilizată și să aibă asigurate hrana necesară, suprafețe speciale pentru exersarea ghearelor și zone în care să se poată juca în voie.

STANDARD
Impresia generală a unui exemplar ideal de Havana Brown este aceea a unei pisici de mărime medie, cu blana de o culoare plină și cu tonus muscular ridicat. Datorită formei distinctive a botului, a culorii blănii, a ochilor strălucitori și expresivi și a urechilor orientate înainte, această pisică nu se poate compara cu nici o altă rasă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

CAPUL – văzut de sus, capul este mai mult lung decât lat, îngustându-se spre bot, cu adâncituri vizibile la nivelul zonelor de îmbinare a mustăților. Botul oarecum îngust și zona mustăților sunt trăsăturile specifice acestei rase și trebuie să fie evidente la specimenele tipice. Din profil, se poate remarca stopul foarte clar, la nivelul ochilor; botul pare a fi pătrățos, această iluzie fiind amplificată
de bărbia bine dezvoltată, al cărei contur este pătrat, nu rotunjit. De preferat este ca vârful nasului să formeze o linie aproape perpendiculară cu bărbia. Sunt permise: dimensiunea mai mare a capului, fălcile pronunțate la masculi, precum și prezența câtorva fire de păr pe bărbie, imediat sub buza inferioară.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și