Rase

HAVANA BROWN – PISICA DE CIOCOLATĂ (I)

ORIGINE ȘI ISTORIC
Pisicile maro sunt cunoscute de secole. Ele sunt probabil originare din Asia de Sud-Est și fac parte din grupul mai numeros al Pisicilor din Siam. Au ajuns în Marea Britanie în secolul al XIX-lea, odată cu importul Siamezei. Aceste pisici au fost descrise ca „Siameze cu blana de culoare maro și cu ochi verzi-albăstrui”. Havana Brown este perfectă pentru persoanele care vor un prieten sociabil și afectuos. O pisică dulce ca… ciocolata!

Documentele atestă că pisicile de culoare maro erau cunoscute și expuse în Europa în jurul anului 1890. Unul dintre numele pe care le-au primit este acela de „Pisici elvețiene de munte”. Ele au dispărut până după perioada următoare Celui de-al doilea Război Mondial, făcându-și din nou apariția în 1950. Atunci, un grup de englezi a identificat „design-ul” genetic al pisicii maro. Strămoșul rasei Havana Brown, așa cum o știm astăzi, este Elmtower Bronze Idol, rezultatul unei împerecheri accidentale dintre o pisică neagră cu păr scurt și o Siameză seal-point.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

DESCRIERE GENERALĂ
Ce o face pe această pisică să fie unică? Primul lucru pe care îl remarcă un admirator este blana ei strălucitoare, de culoarea mahonului. O altă caracteristică unică este capul, mai mult lung decât lat. S-ar putea să fiți surprin și, atunci când vreți să luați în brațe o astfel de pisică, de faptul că este mult mai grea decât pare. Corpul său are o mărime medie, trebuie să fie ferm și musculos, dând în același timp atât o impresie de putere, cât și de eleganță și de grație. Masculii tind să fie mai mari, cântărind de obicei între 3,5 și 4,5 kg, în timp ce femelele au o greutate cuprinsă între 2,7 și 3,5 kg. La naștere, pisoii sunt complet de culoare maro.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și