Sfaturi Practice

Ghidul adopției pisicii adulte (II)

Un nou stăpân
În general, există mai multe împrejurări prin care o pisică adultă ajunge să fie adoptată.
Cea mai întâlnită dintre acestea este situația în care fostul proprietar al pisicii nu mai poate avea grijă de aceasta și atunci se decide să o ofere spre adopție. De asemenea, există și situația în care pisica nu se mai înțelege cu animalele deja existente în casă și, din nou, cea mai bună soluție pentru ea este adopția.
În general, motivele pentru care cineva nu mai poate avea grijă de o pisică sunt variate: poate fi vorba despre o problemă medicală neprevăzută, despre venirea pe lume a unui bebeluș, sau despre situația în care pisica nu mai poate tolera prezența unei alte pisici, fie ea pui sau adult, și de aceea găsirea unui alt stăpân se dovedește a fi soluția ideală.
De asemenea, noul proprietar trebuie să afle detalii despre istoricul medical al pisicii, trebuie să ceară detalii inclusiv despre ce îi place acesteia să mănânce, despre temperamentul pisicii dar și despre vârsta cât mai exactă a micuței feline. Și de asemenea, noul stăpân ar trebui să dispună de un anumit răgaz pentru a cunoaște mai bine pisica și a se obișnui cu ea.

Asociațiile de protecție a animalelor
A doua soluție în vederea adoptării o pisică o reprezintă asociațiile pentru protecția animalelor. În general, acestea se ocupă de salvarea animalelor străzii, pe care le sterilizează, le vaccinează și le pregătesc apoi pentru adopție. În acest caz, pisica oferită spre adopție are deja un scurt istoric medical și știe ce înseamnă să trăiască într-o familie, de aceea sunt ideale pentru oamenii care au nevoie de un companion, mai ales dacă aceștia au în prealabil răgazul de a cunoaște și de a se obișnui cu pisica.

Crescătorii
O a treia cale o reprezintă crescătorii care caută o nouă casă pentru pisicile care nu mai pot fi folosite ca reproducători. Fiindcă pisicile sunt, în general, ființe solitare, uneori se poate întâmpla ca pisica oferită spre adopție să prefere doar compania uneia sau a două pisici și să devină intolerantă față de puii de pisică, de exemplu. Aceste pisici ar fi mai bine să fie ținute în grupuri mici și din nou va fi necesară cunoașterea istoricului medical al acesteia, ca și parcurgerea unei perioade de cunoaștere reciprocă.

P: Tot ce ai nevoie pentru pisica ta doar pe petmagazin.ro

În fine, o ultimă situație este atunci când găsești o pisică accidental pe stradă. De cele mai multe ori, aceasta ajunge complet din întâmplare la ușa casei tale. Astfel de pisici sunt animale care au o poveste specială, de multe ori cu adevărat surprinzătoare.
Dacă te-ai decis să o primești în casa ta fiindcă povestea ei te-a impresionat, și ești în situația în care ai deja o altă pisică în casă este bine să fii precaut. Asta deoarece pisica nou venită este posibil să aibă o anumită boală care poate pune în pericol animalele rezidente. De aceea, se impune ca, în această situație, să ceri ajutorul unui medic veterinar, care să îți ofere asistență medicală de specialitate și să te sprijine în găsirea celei mai bune soluții.

Dacă vei parcurge pașii de mai sus și te vei înarma cu multă răbdare, vei avea șansa să găsești pisica pe care ți-o dorești de multă vreme.
În final și în mod inevitabil, te vei lega de micuța ta felină. Cine știe, probabil că în ciuda tuturor pregătirilor făcute cu grijă, a numeroaselor motive pro și contra, a informațiilor și a căutărilor, se poate întâmpla ca, pur și simplu, pisica să te găsească pe tine și să-ți fure inima.

<< Dacă te-ai decis să primești în casa ta o pisică găsită pe stradă fiindcă povestea ei te-a impresionat, dar ai deja o altă pisică în casă este bine să fii precaut. Asta deoarece pisica nou venită este posibil să aibă o anumită boală care poate pune în pericol animalele rezidente. >>

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613