Sfaturi Practice

Ghidul adopției pisicii adulte (I)

Puii de pisică sunt drăgălași e-adevărat, dar este nevoie de mult timp și de multă răbdare să îi crești. În plus, la pisici, perioada copilăriei este foarte scurtă comparativ cu cea a oamenilor. De aceea, în multe dintre cazuri, adopția unei pisici adulte se dovedește a fi o soluție mult mai bună. Dacă nu știi de unde să începi căutările pentru a-ți găsi companionul ideal, află din rândurile care urmează.

Omulțime de pisici adulte care au nevoie de un cămin și de o familie care să le iubească pot fi așadar un companion minunat pentru tine, timp de mai mulți ani. Dar unde poți găsi o pisică adultă pentru adopție? Este o întrebare pe care ți-o pui deseori și la care poți afla răspunsul în cadrul acestei rubrici.
Primul pas este să te adresezi medicului veterinar din zona în care locuiești, dar poți merge deopotrivă la un petshop sau te poți adresa unei asociații feline.
Odată ce ai identificat pisica potrivită pentru căminul tău și la care ai visat de multă vreme, iată o serie de întrebări la care ar trebui să găsești un răspuns: Ce se cunoaște despre istoricul pisicii? De ce aceasta își caută o casă? Este prietenoasă și sociabilă cu oamenii, cu copiii sau cu alte animale? Este sau nu învățată la litieră? A fost sau nu vaccinată? A fost deparazitată? Este sănătoasă? Are sau nu probleme comportamentale? Abia după ce ai răspuns, rând pe rând, la aceste întrebări poți fi convins că ai ales exemplarul cel mai bun și mai potrivit pentru tine.

Avantaje
Adopția unei pisici adulte înseamnă și o serie de avantaje. În primul rând, sunt șanse mai mici de a avea surprize neplăcute, fiindcă personalitatea pisicii este complet dezvoltată. În schimb, puii de piscă pot dezvolta, pe parcursul vieții, un comportament distructiv și o serie de obiceiuri urâte, în timp ce pisicile adulte sunt mai puțin distructive.
Pisoiașii rod adeseori tot ce le iese în cale, de la mobilă, până la draperii sau fire electrice, răstoarnă lămpi sau se joacă cu hârtia igienică, lăsând în urma lor mici dezastre. Cu pisicile adulte, în schimb, nu ai aceste probleme, fiindcă sunt deja instruite să lase lucrurile la locul lor și să folosească litiera.
Prin urmare, nu trebuie să o iei de la zero cu dresarea lor.

Mulți crescători, dar și asociațiile de protecția animalelor îți vor permite să iei cu tine noua pisică și să mergi cu ea pentru a fi examinată de un veterinar. Problemele minore cum ar fi infecțiile respiratorii sau prezența paraziților pot fi tratate ușor, însă în cazul unor afecțiuni mai grave, este nevoie de un tratament serios și de lungă durată.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613