Sfaturi Practice

DIN STRADĂ ÎN APARTAMENT (II)

ÎNCURAJAȚI-O!
Dacă asigurați pisicii o ședere plăcută în casă, perioada de tranziție va fi mai ușoară și pentru ea și pentru dumneavoastră. Fiți atenți la momentul când, după ce a încercat să iasă pe ușă, se întoarce în casă. Recompensați-o printr-o mângâiere, prin mâncare puternic aromată sau jucați-vă cu ea.

„PEDEPSIREA” PISICII
Dacă veți face în așa fel încât ușa să devină un obiect neplăcut pentru pisică, veți reuși să scăpați de mieunatul jalnic prin care vă anunță că vrea să iasă. Este însă esențial ca distragerea atenției să nu fie violentă. Folosiți un bidon cu atomizor, cu care de obicei udați frunzele plantelor, jetul său fin fiind suficient pentru a o îndepărta de ușă.

O altă soluție ar fi zgomotul. Puneți câteva monede într-o sticlă de plastic și agitați-o atunci când pisica se apropie de ieșire. Este un procedeu care de obicei reușește. Combinați aceste mici „corecții” cu recompense adecvate ori de câte ori pisica renunță la intenția de a părăsi casa; metoda va da rezultate în scurt timp.

ASIGURAȚI-I O ACTIVITATE MENTALĂ ADECVATĂ
Folosirea jocurilor pentru recompensare sau pentru distragerea atenției pisicii poate avea ca scop și un ușor dresaj al acesteia. Învățați-o mici trucuri – jocuri care vă pot plăcea amândurora. Aceste episoade repetate vă vor împrieteni mai repede, iar pisica va avea mai mult de lucru, uitând de vechile obiceiuri. Când perioada critică a trecut, după ce pisica s-a obișnuit cu viața din casă, îi puteți permite să petreacă mici intervale de timp afară.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și