Sfaturi Practice

DIN STRADĂ ÎN APARTAMENT (I)

Iubitorii de pisici, mai noi sau mai vechi, au adesea momente când răbdarea le este pusă la încercare de mâța care… s-a suit, a spart, a intrat etc. Acestea sunt totuși cazuri fericite, iar cei care au fost cu pisica la doctor, știu despre ce e vorba. Un caz fericit este și acela când hotărâți să luați o pisică de pe stradă, să o aduceți acasă, s-o îngrijiți, s-o faceți pisică de apartament – iată un test al răbdării.

Transformarea unei pisici luate de pe stradă într-una de apartament nu implică mari probleme; cere însă răbdare și timp, din partea celui care o adoptă. Pisicile sunt ființe care își desfășoară viața pornind de la anumite deprinderi. Acest lucru se poate vedea cel mai bine atunci când încercați să schimbați obiceiurile pisicii pe care tocmai ați adoptat-o.

Viața de cartier a creat pentru ea o anumită rutină: verificarea teritoriului, vizitarea periodică a locurilor preferate de dormit sau mersul furișat pe cele mai bune trasee de vânătoare. De aceea, dacă aveți intenția de a ține o pisică în casă, mai ales când aceasta a fost obișnuită să trăiască pe stradă, veți întâmpina unele dificultăți, pentru care noi ne-am propus să vă oferim soluții.

Înainte de a aduce pisica în casă trebuie să fiți siguri că aveți tot ce trebuie pentru a se adapta mai ușor: acces la un loc unde să aibă întotdeauna hrană și apă proaspătă, o litieră, un loc unde să-și ascută ghearele. Este necesar să găsiți și o soluție pentru consumarea energiei provenite din instinctul ei de vânător.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și