Sanatate

DERMATITA ALERGICĂ ALIMENTARĂ (II)

Dacă după 1-10 zile manifestările alergice reapar, se consideră că a fost identificat un alergen. Cele mai frecvente alergii alimentare ale pisicilor cu o hrană corespunzătoare sunt determinate de carnea de pește, de vită și de pui. Schimbarea alimentației unei pisici este uneori dificilă. Nu se recomandă schimbarea bruscă a hranei, dacă pisica nu o acceptă. Înfometarea nu este o soluție și nici alimentarea forțată, pentru că pot determina anorexie (lipsa poftei de mâncare), stres pe termen lung și tulburări hepatice.

Tratament
Măsurile care se iau au două scopuri: primele vizează ameliorarea stării animalului – diminuarea pruritului, tratarea suprainfecțiilor, eliminarea factorilor iritanți supraadăugați, iar cele din urmă determinarea cauzelor, pentru că fără a elimina cauza, efectele benefice vor fi de scurtă durată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Tratamentul local
Tratamentul local este important pentru îmbunătățirea rapidă a sănătății animalului. Primul pas este eliminarea paraziților de pe piele. Apoi se recomandă curățarea pielii și a blănii prin îmbăiere și periaj. Rănile deschise se curăță, se tunde blana din jurul lor și se dezinfectează. După uscare se aplică unguentele sau soluțiile indicate de medic. Se urmărește cu atenție animalul timp de 10-15 minute, pentru a evita linsul medicamentelor aplicate și o eventuală intoxicație cu aceste produse.

Se poate observa apariția unei reacții alergice pe zona de piele care se află în contact cu substanța aplicată. După 15 minute se șterge excesul de substanță de pe piele și blană. Medicul poate indica utilizarea unui șampon medicamentos ca tratament local. Se fac îmbăieri de 2-3 ori pe săptămână. Se recomandă clătirea din abundență după aplicare, pentru că reziduurile rămase în blană pot fi iritante și agravează starea animalului.

Tratamentul local cade de multe ori în sarcina proprietarului. Pentru a avea succes, acesta trebuie să urmeze cu atenție sfatul medicului, să aibă timpul și disponibilitatea de a urma tratamentul de-a lungul a 2-3 săptămâni, iar animalul să fie suficient de cooperant.

Tratamentul general
Tratamentul cu glucocorticosteroizi dă inițial rezultate bune, dar vindecarea este dată de identificarea alergenilor alimentari și de eliminarea lor definitivă din hrana animalului alergic.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și