Curiozitati

Cum visează pisicile (I)

Pisicile pot petrece o zi întreagă lenevind, dormind sau spălându-se, cu foarte scurte pauze de masă. Ele par a avea două motouri pe care le urmează cu sfințenie: „Dacă nu știi ce să faci, spală-te!” și „Dacă te-ai plictisit, dormi!”. Blândele pisici sunt maestre în arta somnului, stând încolăcite în cele mai imposibile poziții, culcate pe spătarele scaunelor sau întinse pe spate și cu lăbuțele în aer.

În timpul acestor lungi și mai mult decât plăcute momente de somn, probabil că ați remarcat anumite mișcări neobișnuite: lăbuțele se întind scoțând la iveală gheruțele, după care imediat se retrag, iar picioarele și mustățile încep să tremure. În același timp, pisica începe să scoată sunete ciudate, sub forma unor mârâituri scurte și ușoare. Da, într-adevăr, pisica dumneavoastră pare că visează!

Putem însă afirma cu siguranță că prietenele noastre blănoase visează? ªi dacă da, atunci ce? Deși pare ciudat să acordăm pisicilor puteri imaginative, putem totuși afirma că ele își rezolvă problemele cu minimum de erori. Un exemplu semnificativ este dat de o pereche de pisici care au reușit să descopere foarte repede cum să deschidă clanțele ușilor: în loc să sară până la mâner, ele s-au așezat una peste cealaltă și au ajuns imediat la țintă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613