Sanatate

Cum tratăm UROLITIAZA (II)

Obstrucția uretrală la masculi poate fi identificată ușor de un proprietar atent și avizat. Motanul miaună, încearcă frecvent să urineze, se așază în litieră sau oriunde în casă și elimină o cantitate mică de urină în jet subțire sau în picătură. Câteodată, obstrucția este totală, motanul neputând elimina nici un strop de urină, iar proprietarul se poate păcăli, crezând că animalul este constipat.

Blocarea uretrei este o urgență medicală. Întârzierea tratamentului cu câteva ore poate duce la moartea animalului, prin insuficiență renală acută. Chiar și după deblocarea uretrei prin sondaj, viața motanului este în pericol în următoarele 72 de ore, de aceea trebuie supravegheat medical în acest interval.

Pe de altă parte, sondarea uretrei obstrucționate poate produce leziuni, inflamații și poate însămânța bacterii în tractul urinar inferior. De aceea, animalului i se administrează obligatoriu antibiotic timp de minimum 5 zile după această manoperă. Urolitiaza urinară se întâlne ște mai frecvent la masculii sedentari, sterilizați sau nu.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și