Sanatate

Cum tratăm UROLITIAZA (I)

Toamna și primăvara sunt anotimpurile când apar frecvent cistitele, mai ales la femele. Atunci când simptomele persistă după un tratament adecvat sau recidivează după una-două săptămâni, se suspicionează existența unor elemente noi, care agravează situația. De cele mai multe ori, așa se identifică microcalculii și calculii urinari, care provoacă pisicilor domestice nenumărate neplăceri și, nu de puține ori, le pun viața în pericol.

Localizarea calculilor (pietre) sau a microcalculilor (nisip) pe traiectul urinar poartă numele de „urolitiază”. Localizarea renală este rară și, în general, nu provoacă probleme decât dacă acești calculi au dimensiuni mari și distrug prin compresiune teritorii renale importante, sau dacă există și infecții asociate (pielonefrite).

Dacă au diametrul mai mare decât cel al ureterului, ei pot bloca fluxul urinei din rinichiul respectiv. Drept consecință, urina se acumulează în rinichi și, cu timpul, acesta este total distrus. Din păcate, atâta timp cât celălalt rinichi este funcțional, nu apar semne clinice, și afecțiunea nu poate fi depistată decât ecografic.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și