Sfaturi Practice

Cum combatem mieunatul excesiv (II)

Prima regulă care trebuie respectată este să nu îi răspundeți la asemenea insistențe. Pisica va continua să se agite, încercând cu orice preț să atragă atenția. Va reuși în momentul în care, din curiozitate, vă veți ridica și veți deschide ușa, încercând să îi arătați că modul său de comportare vă deranjează.

O astfel de reacție nu este însă de nici un folos: cei care au deja o pisică știu că prin astfel de răspunsuri nu facem decât să încurajăm un comportament indezirabil. Pisica va înțelege reacția dumneavoastră ca pe o răsplată, iar manifestările care au condus la aceasta vor fi cu siguranță repetate.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Soluțiile reale sunt de obicei cele mai simple
Dacă nu răspundeți la zgomotele pe care le face, pisica va înceta cu siguranță. Este necesară însă multă răbdare, căci încercările de a vă atrage atenția pot dura câteva zile. Aveți grijă să nu lăsați șnururi sau bucăți de sfoară care să atârne de după uși. Dacă va vedea un obiect care îi poate atrage atenția, pisica va încerca în mod repetat să ajungă la el.

Dacă această variantă nu este eficientă, puteți încerca una folosită uneori și pentru liniștirea pe timpul nopții a copiilor mici: țineți pisica ocupată pe timpul zilei! Puteți folosi diverse obiecte mișcătoare sau vă puteți juca un timp împreună. Energia astfel consumată va asigura amândurora un somn liniștit.

Este important să știți că unele rase de pisici sunt, prin natura lor, mai zgomotoase decât altele, printre acestea numărându-se Balineza, Cornish Rex, Bobtail japonez, Korat, Siameza sau Tonkineza.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și