Sfaturi Practice

Cum combatem mieunatul excesiv (I)

Deși de obicei tăcute atunci când sunt lăsate singure, există pisici cu o natură mai capricioasă, care le îndeamnă să-și manifeste prezența cât mai zgomotos. Mârâitul și țipetele ascuțite sunt manifestări vocale pentru cazurile în care pisicile se simt amenințate sau speriate, iar alte zgomote asociate unor asemenea situații sunt provocate de tors sau apar atunci când pisicile scuipă.

Neajunsurile care pot apărea atunci când ne lăsăm pisica singură acasă – și de obicei suntem nevoiți – sunt vizibile abia la întoarcere. Rufele scoase din dulap, papucii desperecheați și împrăștiați prin toată casa, hârtiile de pe covor, veiozele sau vazele trântite la pământ, toate au devenit motive de amuzament, nicidecum de furie.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Sunt cazuri în care camera devine greu de recunoscut. Toate acestea se întâmplă de obicei în liniște, cazurile în care dezordinea este însoțită de miorlăituri fiind mai rare. Este deja cunoscut faptul că pisicile miaună pentru a atrage atenția. Cu excepția cazului în care este vorba de relația mamă-fiică, sunt foarte rare momentele când pisicile miaună una la alta.

Mieunatul ocazional este simpatic și de obicei amuzant, însă situația se schimbă atunci când mieunatul este susținut. Când apare, acest fenomen este consecința unor disfuncții fizice. De aceea, investigarea cauzelor care-l produc este foarte importantă și trebuie făcută înaintea încercării de orice fel de a corecta o presupusă problemă comportamentală.

Cum procedați atunci când pisica miaună excesiv
De multe ori, atunci când încercăm să adormim, mieunatul unei pisici devine o reală problemă. Din această cauză, ținem de obicei ușa închisă, astfel încât pisica să nu poată intra în cameră. Tocmai în asemenea situații, unele pisici au obiceiul ca, împiedicându-se de obstacole precum ușile închise, să miaune sau să zgârie în fața dormitorului până în momentul în care sunt lăsate înăuntru.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și