Dacă în alte momente decât cele de socializare obișnuită pisica dă semne că ar vrea să devină centrul preocupărilor casei, ea nu trebuie încurajată. Nu o îndepărtați cu mâinile sau cu picioarele, dacă se suie pe corpul dumneavoastră, căci se va agăța de ele.
Ridicați-vă și spuneți-i o comandă scurtă, ceva de genul „jos” sau „nu”. Când pisica se oprește și se îndepărtează, reacția ei are nevoie de o recompensă. Spre deosebire de câini, care iau acest tip de acțiune drept joacă, pisicile pricep mai repede, și vor învăța că nu le strică să fie ascultătoare pentru câteva momente, mai ales dacă primesc ceva bun în schimb.
Pisicilor le place să-și atragă stăpânul într-o mică hârjoneală, agățându-se de piciorul acestuia; de câte ori „victima” își mișcă piciorul, pisica revine și își înfige ghearele. Ea trebuie descurajată. Dacă este nevoie, îndemnați-o să facă altceva: agitați deasupra capului ei o legătură de chei sau folosiți un obiect care să producă un sunet strident.
Obiectul respectiv nu va fi folosit pentru a o speria, ci pentru a o determina să se oprească. În momentul în care pisica își scoate ghearele din piciorul dumneavoastră, îndreptați-i atenția către o jucărie. În situațiile în care pisica nu-și va controla manifestările de care aminteam și dă semne de violență comportamentală, o soluție (nu foarte des recomandată) este izolarea într-o altă cameră, pentru o perioadă scurtă.
P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoare, cusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.