Curiozitati

CULOAREA OCHILOR – Portocaliu, verde sau albastru? (II)

Culoarea cuprului și castaniu
Această culoare este foarte apreciată și se întâlnește în general la Persane, Exotice, precum și la alte rase care au tangență cu ele. Apare în combinație cu toate culorile blănii (self, tabby, bicolor, alb) în afară de silver (unde ochii sunt verzi sau aurii) și de culorile cu point (unde ochii sunt albaștri).

VERDE
Culoarea verde, ca și cea galbenă, apare la multe pisici de rasă, precum și la cele de casă. Totuși, verdele cel mai intens și mai clar apare la rasele și la varietățile unde standardul cere explicit această culoare, astfel că pentru reproducție sunt selectate exemplarele cu nuanța cea mai intensă, cele cu nuanță mai gălbuie nemaifiind folosite în programul de creștere.

Verde – caracteristică obligatorie a rasei
Se întâlnește la Orientală/Javaneză (păr scurt/lung), Korat, Albastra de Rusia. Indiferent dacă blana este self (cum e la Korat sau Albastra de Rusia) ori tabby sau bicolor, culoarea ochilor trebuie să fie verde intens, strălucitor, ca iarba. Nuanțele de gri sau galben sunt considerate defecte.

Verde la varietățile silver
Nuanțele de blană chinchilla și silver-shaded care apar la Persane, Britanice sau la Burmilla sunt completate întotdeauna cu ochi de culoare verde intens, cu o margine neagră. Și varietățile silver-tabby la Britanice, Persane, Exotice, Mau Egiptean, Orientale, Norvegiene de pădure și la alte rase pot avea aceeași culoare verde, însă aceleași varietăți pot avea și ochi de culoare galbenă, acolo unde permite standardul.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615