Curiozitati

CULOAREA OCHILOR – Portocaliu, verde sau albastru? (I)

Pisicile sunt cu siguranță specia la care se întâlnește cea mai mare variabilitate a culorii ochilor. Irisul poate avea mai multe nuanțe, de la gri-verde până la galben-auriu și de la galben-auriu și portocaliu până la culoarea cuprului sau chiar maro. Culorile cu adevărat speciale sunt roz (la albino), cea verde (la varietățile silver) sau albastru (care poate varia de la o nuanță palidă până la una profundă, închisă).

La naștere și în perioada de dinainte de înțărcare, toți puiuții au culoarea ochilor „albastru de sugari”. După ce nu mai sug, la vârsta de aproximativ două luni (cu toate că această perioadă poate să varieze de la una la patru luni), culoarea ochilor începe să se schimbe, și, la vârsta de șase-șapte luni, se transformă în nuanță definitivă. Aceasta își mai poate schimba puțin intensitatea în următoarele câteva luni.

Până astăzi, geneticienii nu au descoperit încă în întregime mecanismul care produce o anumită culoare a ochilor. Ceea ce se știe este că anumite gene (una sau mai multe) influențează culoarea ochilor.

ALBASTRU
Sunt trei cazuri în care poate apărea culoarea albastră a ochilor. Acestea au ceva în comun: culoarea albastră este determinată de influența unei singure gene, care, după caz, poate fi legată de genele care determină culoarea blănii.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615