Comportament

Comportamentul nocturn al pisicilor (II)

Aveți nevoie de răbdare!
Ori de câte ori vă suprindeți pisica dormind, fie că este în timpul zilei, fie seara, treziți-o! „Terorizați-o” blând, exact așa cum vă face ea la ora trei dimineața. Insistați să se joace cu dumneavoastră exact în acel moment. După zece zile sau două săptămâni, pisica va dormi toată noaptea, datorită faptului că este mulțumită că îi sunt îndeplinite nevoile.

Acest interval de 10-14 zile este necesar pentru reprogramarea ceasului biologic al pisicii, așa că nu vă descurajați dacă, în tot acest timp, chiar dacă procedați cum trebuie, pisica tot se va trezi automat pentru a se juca dis-de-dimineață. Fiți răbdători! Dacă renunțați prea devreme, va trebui să reluați întregul proces cât de curând.

Atacuri pe furiș
După ce ați creat pentru pisica dumneavoastră o modalitate distractivă de a-și consuma accesele de energie, e timpul să o învățați că modul în care vă stresează continuu sărindu-vă pe față sau mieunând în dreptul ușii de la dormitor nu este un comportament pe care îl tolerați. De fiecare dată când pisica vă deranjează, stropiți-o ușor cu un pistol de jucărie pe care îl veți avea mereu la îndemână.

Ideal este să reușiți să vă ascundeți, astfel încât pisica să nu realizeze de unde vine pedeapsa. După numai câteva jeturi, pisica va înțelege ideea. Dacă miaună la ușă, folosiți aceeași tehnică, repetând-o ori de câte ori este nevoie.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și