Rase

CALIFORNIA SPANGLED – tigrul de apartament (I)

California Spangled este o pisică cu aspectul unei feline sălbatice și sufletul unui mielușel. Crescută special pentru a semăna cu pisicile sălbatice tigrate, cum ar fi ocelotul și leopardul, California Spangled a apărut ca formă de protest față de pericolul dispariției acestora. Deși pisica spangled face parte dintre rasele rare, specia este perpetuată de un grup de crescători care s-au îndrăgostit iremediabil de personalitatea vie și de aspectul său exotic.

ORIGINE ȘI ISTORIC
O conversație purtată cu antropologul Louis Leakey l-a inspirat pe scriitorul Paul Casey să se înhame la crearea pisicii spangled. În timp ce lucra la un proiect literar în Africa în anul 1971, Casey a vizitat faimosul defileu Olduvai, unde, cu mulți ani înainte, Louis și Mary Leakey descoperiseră fosilele unei noi specii din familia Hominidae. Acolo, Casey a fost șocat la auzul veștii că unul dintre ultimele exemplare de leopard din zonă tocmai fusese ucis de carabinieri.

În dialogul care a avut loc mai târziu în California, Casey și dr. Leakey au discutat că, dacă oamenii ar avea o pisică domestică cu aspectul unui mini-leopard, atunci ar avea un motiv concret să fie preocupați de problema protejării speciilor pe cale de dispariție. Cu alte cuvinte, oamenii nu ar mai vrea să poarte haine de blană care seamănă izbitor de mult cu animalele pe care le au în casă.

Astfel, la jumătatea anilor ’70, Casey a realizat schița unui mini-leopard, folosind trăsături specifice mai multor rase, cum ar fi: Siameza, Angora, British Shorhair, American Shorțair, Manx și Abisiniana. Nici o pisică sălbatică nu a fost folosită în programul de creștere.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și