Rase

AMERICAN WIREHAIR – Afecțiune la superlativ (I)

Origine și istoric
American Wirehair, este, după cum sugerează și numele, pur americană și se constituie în a treia rasă din trinitatea americană originală, care mai include American Shorțair și Maine Coon. Cu trecerea timpului, America a mai adăugat la această listă superbul produs al unei alte mutații, și anume American Curl.

American Wirehair a luat ființă ca mutație spontană apărută într-un cuib de pisici dintr-o fermă din New York, în anul 1966. Mutația spontană este un eveniment neobișnuit, deși nu apare chiar așa rar.

Apariția primului exemplar American Wirehair a avut loc, ca în cazul tuturor mutațiilor, în urma împerecherii a două pisici obișnuite, născându-se un pisoi cu trăsături diferite de ale părinților sau ale fraților săi. Acel prim cuib era alcătuit din cinci pisoi, dar, din păcate, numai un mascul și o femelă au supraviețuit.

Proprietarul fermei a fost fascinat de blana ciudată a masculului, iar vecina sa, Joan O’Shea (experta în pisici din zonă) a considerat că exemplarul era într-adevăr deosebit și s-a hotărât să încerce să-i mențină trăsăturile. Astfel, masculul original, numit Council Rock Farm Adam, a fost împerecheat cu sora lui, și astfel au apărut primele exemplare Wirehair.

Procesul implementării rasei a fost îndelungat și dificil, implicând foarte multe împerecheri în cadrul rasei. Urmașii primului exemplar mutant, Council Rock Farm Adams of Hi-Fi, se află acum în toate zonele Statelor Unite ale Americii.

S-a crezut la început că, datorită faptului că mutația apăruse la pisica domestică americană, standardul ei ar fi trebuit să fie confom celui pentru American Shorțair. Și totuși, exemplarele Wirehair erau caracterizate de trăsături unice, în afara aspectului blănii, al căror număr a crescut cu fiecare cuib și care au meritat să fie menținute.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și