Rase

AMERICAN SHORTHAIR visul american (III)

FRUNTEA – văzută din profil, fruntea formează o curbă convexă, continuă și lină, care începe din creștetul capului și se termină la nivelul gâtului.

OCHII sunt mari, cu pleoapa superioară de forma unei jumătăți de migdală (tăiată pe lung) și cu pleoapa inferioară de forma unei curbe perfect rotunde. Sunt așezați la o distanță apreciabilă unul de celălalt. Colțurile exterioare sunt plasate ușor mai sus decât cele interioare. Sunt strălucitori, clari și alerți.

NASUL are o lungime medie și este la fel de lat pe toată lungimea lui. Văzut din profil, se remarcă o curbă ușor concavă și ascendentă de la nas spre frunte.

BOTUL este pătrățos. Fălcile sunt bine conturate la masculii adulți.

FĂLCILE – puternice și destul de lungi, astfel încât să apuce prada. Atât mușcătura normală, cât și cea în foarfece sunt considerate corecte. (În cazul mușcăturii normale, dinții de sus și de jos se suprapun perfect. În celălalt caz, dinții de sus îi acoperă ușor pe cei de jos.)

BĂRBIA este fermă și bine dezvoltată, formând o linie perpendiculară cu buza superioară.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

GÂTUL are o lungime medie, este musculos și puternic.

CORPUL este bine construit, puternic și musculos, cu umeri, piept și fese bine dezvoltate. Spatele este lat și drept, linia sa fiind la același nivel de la un capăt la celălalt. Din profil, se observă cum linia coboară ușor de la nivelul șoldului până la baza cozii. Văzut de sus, liniile exterioare laterale ale corpului sunt paralele.

MEMBRELE au lungime medie, cu un sistem muscular bine dezvoltat. Văzute din spate, toate cele 4 membre sunt drepte și paralele, cu labele orientate pe direcția înainte.

LABELE sunt ferme, compacte și rotunde. Prezintă câte 5 degete la membrele anterioare și câte 4 la cele posterioare.

COADA este de lungime medie, lată la bază, vârful pare să se termine destul de abrupt, dar de fapt vertebrele sunt normale.

BLANA este scurtă, deasă, uniformă și aspră ca textură. Sunt permise variațiile care privesc desimea blănii, în funcție de regiune sau de anotimp. Blana este destul de deasă încât să asigure protecția împotriva umezelii, a frigului și a rănilor ușoare la nivelul pielii.

SE PENALIZEAZă: exemplarele cu un aspect prea îndesat sau prea deșirat, cu coada foarte scurtă.
SUNT DESCALIFICATE: pisicile care au fost supuse hibridizării și care au culori ca: ciocolatiu, culoarea nisipului, a lavandei, liliachiu; orice dovadă a hibridizării cu altă rasă – inclusiv blana lungă sau flocoasă, stopul pronunțat, ochii protuberanți, coada anormală, numărul incorect de degete, obezitate sau anorexie, orice altă trăsătură care sugerează slăbiciunea.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și