Rase

AMERICAN SHORTHAIR visul american (II)

Din pură întâmplare, o pisică cu păr scurt și fără pedigree poate semăna cu o American Shorțair, așa cum alte rase pot avea caracteristici similare Siamezelor, Persanelor sau altor pisici. Diferența, totuși, este că o pisică cu pedigree poate produce în mod consecvent pisoi având aceeași conformație fizică, aceeași calitate a blănii și același temperament, acest lucru neîntâmplându-se în cazul pisicilor comune.
Anii de încrucișări selective și de înregistrări atente ale multor generații de pisici garantează faptul că fiecare serie de pisoi va avea anumite calități.

DESCRIERE
Aceste pisici superbe nu au numai un aspect extraordinar de frumos, ci sunt și sănătoase, nepretențioase și pline de afecțiune. Masculii au o talie mai mare ca femelele, cântărind între 5 și 7 kilograme la maturitate. Femelele adulte au o greutate cuprinsă între 3,5 și 5,5 kilograme. Pisicile American Shorțair pot trăi până la vârsta de 15, chiar 20 de ani, necesitând vaccinări anuale, vizite periodice la medicul veterinar, hrană de calitate și multă dragoste.

Pisica American Shorțair este cunoscută în mai mult de 80 de culori diferite și tipare variind de la tabby maro până la albul strălucitor cu ochi albaștri, variantele silver shaded, etc. Cea mai cunoscută variantă astăzi este silver tabby, cu marcaje negre pe un fond argintiu. Probabil că ați văzut astfel de exemplare în reclame TV sau chiar în filme. Nu e de mirare că American Shorțair este una dintre cele mai populare rase feline – un star în toată puterea cuvântului.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

STANDARD
Pisicile American Shorțair sunt rase pure de muncă. Conformația lor ar trebui să fie adaptată pentru aceasta. Aspectul general ar trebui să fie acela al unei pisici cu o constituție puternică, proporțional dimensionate și armonioase, cu o conformație care denotă forță, anduranță și agilitate.

MĂRIME – medie spre mare. Nu trebuie să se facă rabat de la calitate în avantajul mărimii. Femelele pot fi, din toate punctele de vedere, mai puțin masive decât masculii și ar trebui să fie punctate în mod egal dacă aspectul general este armonios.

PROPORȚII – mai mult lungă decât înaltă. (Înălțimea se măsoară din profil, de la nivelul umerilor până în pământ. Lungimea se măsoară din profil de la nivelul sternului, până la punctul fesei.) Privit din lateral, corpul poate fi divizat în 3 părți egale: de la stern până la nivelul cotului, de la nivelul cotului până la membrul posterior, și de aici până la punctul fesei. Lungimea cozii este egală cu distanța de la nivelul umerilor până la baza cozii.

CAPUL este mare, cu o față rotundă, cu obraji bine dezvoltați. Expresie dulce și deschisă. Văzut din față, capul poate fi divizat în 2 părți egale; de la baza urechilor până în zona dintre ochi și din această zonă până în vârful bărbiei.

URECHILE sunt de mărime medie, ușor rotunjite la vârfuri. Distanța dintre ele, măsurată la nivelul colțurilor interioare de jos, este dublă față de distanța dintre ochi.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și