Rase

AMERICAN SHORTHAIR visul american (I)

Căutați o pisică ce se va dovedi un companion pentru dumneavoastră, un plăcut partener de joacă pentru copii și un membru de drept al familiei? Pisica American Shorțair este ideală! Această rasă este cunoscută pentru longevitatea sa, pentru robustețea, aspectul fizic deosebit, temperamentul liniștit și afecțiunea față de copii și de câini.

ORIGINE ȘI ISTORIC
American Shorțair este o rasă specific americană, ai cărei strămoși au ajuns în America de Nord cu primii europeni care s-au stabilit aici. Documentele atestă prezența câtorva pisici pe „Mayflower”, a căror principală „ocupație” era să vâneze șobolani.

Frumusețea și firea iubitoare a acestora au ajuns să fie foarte apreciate, la fel ca și abilitățile lor de a prinde șobolani. O pisică aparținând acestei rase a ajuns să fie oferită spre vânzare la a doua Expoziție Anuală de la Madison Square Garden, în anul 1896, pentru fabuloasa sumă de 2500 de dolari!

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

La începutul secolului al XXlea, rasele străine importate în SUA (rase cu păr lung și Siamezele) s-au încrucișat cu pisicile native cu păr scurt, producând pisoi cu diferite tipuri de blană, culori și temperamente.

Cei care și-au dorit să păstreze pisicile nord-americane cu păr scurt și-au procurat cele mai bune exemplare ale rasei, pe care au început să le împerecheze selectiv pentru a le menține conformația, figura expresivă și temperamentul, perfectând în același timp tiparele și caracteristicile de culoare ale rasei American Shorțair, așa cum o cunoaștem astăzi. FCA a recunoscut această rasă în 1906, ea fiind una dintre primele 5 rase înregistrate la această Asociație.

Cunoscută inițial sub denumirea de „pisica domestică cu păr scurt”, rasa a fost rebotezată în anul 1966, primind numele de American Shorțair, care sugerează mai bine caracterul ei specific american și care o diferențiază de toate rasele cu păr scurt. Această denumire accentuează în același timp ideea că pisica nord-americană cu păr scurt este în mod clar diferită de exemplarele care se găsesc pe stradă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și