Sfaturi Practice

Ajutor! – PISICA MEA VA FI MAMĂ!

Cu siguranță este o pisică adorabilă, de vreme ce te-ai decis să o salvezi de pe stradă. Dar aşa cum nu avea nici un fel de zgardă la gât, tot aşa nu avea scris pe ea „sunt o pisică însărcinată”. Sau poate ai o pisică încă de când era un ghemotoc de blană, care întotdeauna a trăit în interior, care niciodată nu a vrut să iasă afară, şi de aceea te-ai gândit că nu e cazul să fie sterilizată. Greşit!

„Cu siguranță nu ar fi putut să rămână însărcinată”, îți spuneai mereu. ªi totuşi… a reuşit să părăsească locuința şi este viitoare mămică! Această situație devine o reală problemă. Ce se poate face mai întâi? Imediat cum se descoperă sarcina, pisica trebuie dusă la medicul veterinar, unde va fi examinată şi se va confirma dacă este într-adevăr gravidă.

Tot ce îți rămâne acum de făcut este să iei în considerare toate situațiile care ar putea apărea în viitor. Cu siguranță te încântă venirea pe lume a micuților, dar trebuie ştiut că şi ei cer o anumită responsabilitate din partea ta. Pisica poate da naştere în medie la patru sau cinci pisoi odată, care nu pot fi întreținuți prea uşor într-o singură casă, şi cărora va trebui să le găseşti familii adoptive.

Găsirea unor locuințe potrivite pentru aceştia ar fi cea mai bună soluție, dar nu este chiar aşa uşor precum pare. În fiecare an, zeci de mii de pisoi sunt părăsiți, sau chiar supuşi unor chinuri de neimaginat, fie de către proprietarii mamei lor, fie de noii stăpâni, doar pentru că acestora din urmă li se pare imposibil să îşi asume o asemenea responsabilitate.

Atunci când întrebi vreun prieten dacă doreşte un pisoi, ar putea fi de acord doar după ce îl vede. În acest caz, trebuie să te asiguri că persoana îi poate oferi toate lucrurile necesare micuțului, inclusiv o atmosferă liniştită, plină de afecțiune şi respect. De asemenea, trebuie să ai grijă să oferi pisoii numai persoanelor care îşi asumă îngrijirea lor pe tot parcursul vieții, fără a-i abandona. Altfel, micuții ar putea intra în rândul nenumăratelor pisici vagaboande, bolnave şi înfometate.

Revenind la situația pisicii însărcinate, trebuie să ne gândim la sănătatea şi la starea ei fizică. Dacă pisica are vârsta mai mică de un an, sau mai mare de opt ani, există posibilitatea apariției complicațiilor în timpul naşterii, şi o mare probabilitate ca pisoii să aibă probleme. În această situație, trebuie să apelați la sfaturile medicului veterinar.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615