Sanatate

Abstinența sexuală – supliciu sau frustrare? (II)

Dr. Dan Florin VOICU, medic primar veterinar

Faptul că masculul spray-ază urina în picături fine pe pereți și pe diverse alte obiecte, ne poate aduce în scurt timp la disperare. În general, această marcare a teritoriului se va face la extremitățile recunoscute ale arealului de stăpânire.

Dacă este vorba de un apartament, va marca ușile, în special pe cea de la intrare și de la balcon, dar și geamurile. Semnele reprezintă “cărți de vizită” pentru eventualitatea în care o pisică ar veni în vizită (și este obligatoriu să-l caute pe stăpânul acelor locuri). Deh, visuri de cotoi!

Extrem de căutate pentru a fi imprimate cu “cartea de vizită” sunt obiectele ce ies și intră frecvent din casă și care astfel pot duce cu ele mesajul afrodisiac pentru pisici. Sunt preferate servietele (fără alegere: geamantane, ghiozdane, diplomate sau chiar poșete de damă) dar și încălțămintea.

Cam neplăcut, nu-i așa? De aceea acest moment trebuie întârziat cât mai mult timp posibil. Unii cotoi nu au aceste manifestări niciodată. Este adevărat că aceștia sunt cam rari! De aceea este bine, dacă nu avem astfel de „probleme”, să nu ni le creăm singuri, aducându-i cotoiului nostru, din proprie inițiativă, o pisică la domiciliu.

Prin aceasta, cu siguranță, îi vom trezi instinctele sexuale ancestrale și chiar dacă o perioadă după plecarea „miresei” va fi liniște, după aceea el își va manifesta proastele apucături cotoiești. Cu siguranță că stăpânul nu îi va putea aduce atâtea „mirese” câte ar pofti dumnealui, motanul. De fapt este impropriu spus pentru un mascul că este „în călduri”, deși acest termen este frecvent folosit, deoarece, spre deosebire de femelă, masculul este oricând apt de reproducere.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și