Sfaturi Practice

A VENIT IARNA! Pericole la tot pasul (II)

Măsurile ce se impun în acest caz sunt învelirea pisicii în pături, dacă este posibil cu o sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică. Dacă aceste măsuri nu sunt de ajuns, se va contacta veterinarul, care va monitoriza ritmul cardiac și va administra, dacă este necesar, fluide calde intravenos. Netratată, hipotermia poate fi fatală.

În cazul în care pisica este expusă vântului foarte rece, pot apărea degerăturile, vârfurile urechilor și al cozii fiind cele mai expuse. În cazul degerăturilor, zona afectată este decolorată, pielea poate fi pală sau albăstruie inițial și roșie aprins sau neagră după ce s-a dezghețat.

Dacă observați că pisica are degerături, duceți-o într-o cameră caldă și umeziți zonele afectate cu apă călduță, nu fierbinte, timp de 15-20 de minute. Aceasta va topi cristalele de gheață și va porni circulația sângelui. Nu frecați zona degerată, pentru a nu răni țesuturile afectate!

După ce luați aceste măsuri, contactați veterinarul pentru tratarea ulterioară a eventualelor răni sau infecții. Pisicile sunt foarte inventive când vine vorba de găsirea unui loc călduros pe timpul iernii. Din păcate, unele dau dovadă de o ingeniozitate ieșită din comun și vor descoperi motorul cald al mașinii dumneavoastră, chiar după ce ați parcat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/profipet/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613