Sfaturi Practice

A VENIT IARNA! Pericole la tot pasul (I)

Acum, când iarna a sosit, cu ploi reci și apoi cu zăpadă din belșug, pisicuțele noastre trebuie ferite de problemele care pot apărea în această minunată perioadă din an. Temperaturile scăzute, umezeala și produsele folosite pentru dezgheț pot pune mari probleme sănătății pisicilor, care vor necesita o îngrijire specială pe toată perioada iernii. Pentru pisicile care au acces și afară trebuie luate măsuri de siguranță, pentru a evita îmbolnăvirea sau diferitele probleme cauzate de frig și de umezeală.

Întreținerea zilnică nu trebuie neglijată, perierea blănii trebuie făcută foarte bine, chiar și la pisicile cu păr scurt, pentru că o blană îngrijită va izola corpul și va oferi o protecție foarte bună împotriva frigului. Hrana va fi de bună calitate și în cantitate mai mare, o dietă echilibrată asigurând caloriile în plus pentru menținerea căldurii corporale. Aceasta nu înseamnă că pisica va fi hrănită cu bunătățile de la masa de Crăciun, carnea de porc, de curcan, peștele, dulciurile, sosurile putând cauza probleme gastrointestinale destul de grave.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și